søndag den 22. juni 2014

Solbær snaps


ADVARSEL: Hvis ikke man vidste, at der er alkohol i denne snaps, så ville man tro, at det var Ribena man drak!

Snapsen er meget nem at lave og smager intenst af sensommer og varme.

Du skal bruge
Et stort glas med låg
400-500 g. solbær
5-6 solbærblade (kan undlades)
Evt. lidt sukker til at justere smagen efter trækning.
1 flaske vodka eller smagsneutral snaps

Sådan gør du
Skyl bær og blade og lad dem tørre. Bland derefter bær og blade med din alkohol i glasset og vent så. Jeg vil anbefale at du smager undervejs, men lader snapsen trække i mindst 6 måneder. Da hver eneste busk varierer fra sæson til sæson er det meget svært at sige præcis hvor lang tid din snaps skal trække. Derfor skal du smage undervejs, men hey - det er ikke det værste man skal gøre! Når smagen er som du vil have den, sigter du bær og blade fra og filtrerer snapsen over i en flaske. Bærrene kan du lave en lækker marmelade på. Hvis du vil have snapsen mere sød, så kan du justere på sødmen i snapsen på dette tidspunkt. Brug sukker eller honning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar